رضا الرحمن السلفي
البامية باللحمة والليمون 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
قوتنا مش في اننا رقم واحد
قوتنا في قوة كل واحد
البامية باللحمة والليمون 829894

ادارة المنتدي البامية باللحمة والليمون 103798
رضا الرحمن السلفي
البامية باللحمة والليمون 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
قوتنا مش في اننا رقم واحد
قوتنا في قوة كل واحد
البامية باللحمة والليمون 829894

ادارة المنتدي البامية باللحمة والليمون 103798
رضا الرحمن السلفي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


نحن لا نتبع جماعة او حزب نحن نتبع منهج السلف وهو فهم القران والسنة بفهم سلف الأمة دون ابتداع
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  جالب المواضيع  


 

 البامية باللحمة والليمون

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
رضا الرحمن غايتى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام



البامية باللحمة والليمون An3m1.com_1a7c9b9a843
عدد المساهمات : 867
نقاط : 2584

البامية باللحمة والليمون Empty
مُساهمةموضوع: البامية باللحمة والليمون   البامية باللحمة والليمون Emptyالأربعاء فبراير 22, 2012 7:58 am

البامية باللحمة والليمون




المقادير:
كيلو لحمة (ضاني أو بتلو أو بقري)
كيلو بامية
2 معل...قة كبيرة زيت ذرة
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
3 أكواب عصير طماطم
ملح وفلفل أسود
3 فصوص ثوم مدقوقين
3 معالق زبدة
فلفل أخضر مقطع قطع صغيرة
2/1 معلقة صغيرة شطة مطحونة
3 بصلات مقطعة قطعاً صغيرة

الطريقة:
1- هاتي اللحمة واغسليها وقطعيها إلى قطع متوسطة الحجم، بعد كده هاتي حلة وحطي فيها اللحمة وحطيها على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لغاية ما اللحمة تطلع ميتها وتشربها تاني، بعد ما تشربها ضيفي إليها 3 كوبايات مية، وضيفي إليها الملح والفلفل والبهارات، وسيبي اللحمة على نار هادية لغاية ما تلاقيها استوت.

2- أثناء ما اللحمة بتستوي هاتي البامية واغسليها كويس، وبعد كده سيبيها علشان تنشف وبعدين نظفيها كويس، وشيلي الجزء العلوي والجزء السفلي واغرسيها بالسكينة من المنتصف.

3- هاتي حلة وحطي فيها الزيدة والزيت، وضيفي ليها البصلة المقطعة وقلبيهم مع بعض لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي، وبعد كده ضيفي الثوم المدقوق والبامية وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة، وضيفي إليهم الفلفل المقطع مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل والشطة الحمراء، وسيبيهم على النار لغاية ما تلاقي إن الطماطم قوامها بقى سميك، ضيفي إليها اللحمة وكوباية كبيرة شوربة اللحمة وسيبيهم على النار لغاية ما البامية تستوي.

4- اغرفي البامية في أطباق التقديم، وضيفي ليها عصير الليمون.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البامية باللحمة والليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المخ بالزيت والليمون

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رضا الرحمن السلفي :: للنساء فقط :: مطبخ رضا الرحمن-
انتقل الى: